Cashew-limoenballetjes van Marjolein Dubbers

Publicatie datum 19-05-2020 12:25:37
Categorie Recepten

Ben jij ook zo klaar met al die dadelballetjes? Als er iets is wat je bloedglucose een piek geeft, dan zijn het dadels. Vandaar dat ik ze in een recept vaak vervang door bruine abrikozen: ook zoet maar veel vriendelijker voor je bloedglucose.

Cashewnoten bevatten van alle noten de meest koolhydraten, dus ga je niet helemaal te buiten aan deze balletjes: je kunt ze prima in de vriezer bewaren. De balletjes draaien is even een werkje, maar dan heb je ook wat bijzonders. Leuk om in een mooi potje cadeau te doen.

DIT HEB JE NODIG 20 BALLETJES

  • 150 gram rauwe cashewnoten, enkele uren geweekt en goed drooggedept
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels extra virgin, in glas verpakte, niet-ontgeurde kokosolie
  • 2 theelepels honing, eventueel even vloeibaar gemaakt
  • 6 druppels vanille-essence
  • 2 limoenen, goed schoongeboend

ZO MAAK JE HET 

Maal in je keukenmachine eerst de noten tot meel. Smelt de kokosolie, giet die bij het notenmengsel en voeg vanille-essence toe. Rasp de schil van de 2 limoenen en pers 1 limoen uit. Doe de kokosrasp, de helft van de limoenrasp en het limoensap bij het notenmengsel. Voeg 2 theelepels honing toe. Meng dit in je keukenmachine door elkaar. Proef even wat er nog nodig is. Draai hier kleine balletjes van en maak af door ze door de tweede helft van de limoenrasp te rollen

Bron: Royal Green

Deel deze tip