Wist je dat knoflook behalve smaakmaker ook supergezond is? Knoflook is vooral bekend als smaakmaker in de keuken, maar dankzij tal van andere goede eigenschappen wordt knoflook al eeuwenlang in de kruidenleer gebruikt. Knoflook bevat van nature namelijk veel vitaminen, mineralen, aminozuren en zwavelverbindingen. Niet zo gek dus, dat zwarte knoflook ook als supplement verkrijgbaar is. In deze blog lees je alles over de kracht van zwarte knoflook.
Knoflook: van wit naar zwart
De alledaagse witte, verse knoflook kennen we allemaal. De een is er niet zo dol op, de ander verwerkt het in zovéél mogelijk gerechten. Zwarte knoflook ontstaat door het fermenteren van verse knoflook. Gedurende het fermentatieproces krijgt de knoflook een zwarte kleur en een zoetere smaak. Gefermenteerde knoflook bevat veel antioxidanten en belangrijke zwavelverbindingen zoals S-Allyl cysteïne.
Wat is S-Allyl cysteïne?
Door gewone knoflook te fermenteren ontstaat S-Allyl cysteïne (SAC). Een belangrijke zwavelverbinding, die onder andere bijdraagt aan de anti-oxidatieve eigenschappen van zwarte knoflook. Zo ondersteunt zwarte knoflook de bloeddruk*, is het goed voor hart en bloedvaten* en draagt het bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed*. Maar daar blijft het niet bij! Zwarte knoflook is rustgevend en ontspant bij momenten van stress/spanning*. Én het is goed voor de lever- en galfunctie*.
Smaak- én geurloos!
Ben je geen liefhebber van knoflook? Dan kun je gelukkig tóch profiteren van alle goede eigenschappen: capsules zijn geheel smaak- en geurloos.
*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.
Bron: Golden Naturals
KlantenService