Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek: Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beรฏnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.
Bronnen
Rineke Dijkinga
http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_16/nummer_4/artikel_941/
https://www.ortho.nl/orthomoleculaire-bibliotheek/artikel/4611/Minder-ontstekingen-met-kersen
Clin Exp Rheumatol. 2006 Jan-Feb;24(1):25-30Efficacy and tolerance of an oral enzyme combination in painful osteoarthritis of the hip. A double-blind, randomised study comparing oral enzymes with non-steroidal anti-inflammatory drugs.
Clin Immunol. 2008 Mar;126(3):345-52. Epub 2007 Dec 21.Bromelain treatment decreases secretion of pro-inflammatory cytokines and chemokines by colon biopsies in vitro.
**Choi HK, Gao X, Curhan G. Vitamin C intake and the risk of gout in men: a prospective study. Arch Intern Med 2009; 169(5):502-7
* Choi HK, Willett W, Curhan G. Fructose-rich beverages and risk of gout in women. JAMA 2010; 304(20):2270-8 / Choi HK, Curhan G. Soft drinks, fructose consumption, and the risk of gout in men: prospective cohort study. BMJ 2008; 336(7639):309-12
(a)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25808549
(b) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4206799/
KlantenService