Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel roomboter, Ghee of kokosolie
- 500 gram geschilde asperges
- Ca. 250 gram zoete aardappel
- 1-1,25 liter water
- 2 biologische kruidenbouillonblokjes (of nog lekkerder: Super Bouillon à la Rineke naar eigen smaak)
- 1 stengel kombu (of anders paar slierten zeewier tagliatelle)
- Klein beetje geraspte gember (anders gemalen)
- Evt. 1 eetlepel gedroogde dragon (vers natuurlijk nog lekkerder)
- Evt. nog wat peper en zout naar eigen smaak
- Als bindmiddel kun je altijd nog wat boekweitmeel, johannesbroodpitmeel of kuzu gebruiken.
- Om te serveren: een gepocheerd eitje en roggebrood of wat boekweitcrackers
Bereiding
De knoflook fruiten, even laten sudderen en dan water, bouillon, Kombu, geschilde zoete aardappelen en geschilde asperges (topjes er af snijden) toevoegen en aan de kook brengen. Als het gaar is, de Kombu er weer uit vissen, (afspoelen en laten drogen voor een volgend soepje) de soep pureren en de gember/dragon en aspergetopjes toevoegen. Nog heel even laten sudderen en dan opdienen.
Serveren met een lekker gepocheerd eitje op een roggebroodje of wat boekweitcrackers en je hebt een overheerlijke lunch.
KlantenService