Boerenkool chips homemade

Publicatie datum 07-01-2020 09:48:00
Categorie Recepten

Boerenkool chips homemade van Chantal Voets is te bereiden in 35 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, ORAC botanico-mix, ORAC + chili botanico-mix & Olijfolie - Verde Salud van Amanprana. Dit recept uit de Aziatische & Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Veganistisch & Raw food dieet.

Ingrediënten voor boerenkool chips homemade

 

Bereiding van boerenkool chips homemade

  • Nodig: een deshydrator, indien je deze niet hebt, kan je de oven gebruiken op 40°C.
  • Spoel en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven. Snijd de bladeren in grove stukken.
  • Maak een pasta van de cashewnotenpasta, miso, citroensap, sojasaus, gember, olijfolie, Botanico mix kruiden en look. Is de pasta iets te dik, dan kan je er nog een beetje water bij doen.
  • Hussel één voor één de boerenkoolbladeren erdoor en masseer met je handen de kruidenpasta goed door de bladeren met knijpende bewegingen.
  • Schik de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de bladeren in de oven op 40° drogen, tot de kool knapperig is. Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af te koelen. Geniet ervan!

Tip van Chantal:

De raw food beweging is  helemaal gek op “kale”. Boerenkool, op z`n Vlaams, dus. Er worden massaal green kale smoothies gedronken,  boerenkoolstamppot uitgeprobeerd en er worden kale chips gemaakt! Het klinkt gek, maar het vers groene blad knisperend uit de oven is eigenlijk erg lekker. En gezond!

Recept geschikt voor: 10 porties

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Totale bereiding: 35 minuten

Bron: AmanPrana

Deel deze tip