Bereiding
- Fruit in een koekenpan de uien en knoflook in wat roomboter of kokosolie. Maak op smaak met Keltisch zeezout (of anders een biologische bouillonpoeder) Haal de pan van van het vuur, laat iets afkoelen en roer dan de yoghurt en mierikswortel erdoor. Proef even en voeg naar eigen smaak nog wat zout of mierikswortel toe. Serveer de saus over de groente en haverkorrels.
- Pocheer eventueel 1 biologisch eitje per persoon en serveer deze er los bij.
- De wortelen of zoete aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. Doe ze samen met de gewassen en grof gehakte boerenkool in een stoompan en stoom het in ca. 10 minuten beetgaar. Doe ze in een schaal en doe het zout en de honing erover.
Ingrediënten
- 1 stronk boerenkool
- 2 a 3 grote winterwortelen (of 2 flinke zoete aardappelen)
- Keltisch zeezout naar eigen smaak
- 1 eetlepel (Manuka) of andere biologische honing
- Evt. een gepocheerd eitje
Voor de saus
- een dessertlepel roomboter of extra virgin kokosolie
- 2 flinke uien
- 2 tenen knoflook
- 1 a 2 theelepels gemalen mierikswortel (pasta of vers geraspt is natuurlijk ook prima
- 300 ml rauwe zure zuivel of Yomio Biologisch dynamische (of eigengemaakte rauwmelkse yoghurt)
- Biologische bouillonpoeder of Keltisch zeezout naar eigen smaak
Serveren met
- wat gekookte haverkorrels of zilvervliesrijst
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron Rineke Dijkinga
KlantenService