Celzouten

Publicatie datum 21-02-2022 16:01:32
Categorie Info , Social Media

Door: Casper Beukema

Heb je wel eens meegemaakt dat de stoplichten zijn uitgevallen? Je staat daar met je auto te wachten tot er iets gebeurt terwijl de file groeit. Op een gegeven moment komt er een verkeersleider en die loodst iedereen de juiste kant op. De file neemt af en je bereikt je bestemming. Hetzelfde kan in je lichaam gebeuren met mineralen. Je cellen moeten de mineralen opnemen maar soms gebeurt dit niet. Het kan zijn dat je darmen niet goed werken of dat er te veel afval buiten de cel is waardoor het mineraal blijft “steken” in het celmembraan. Denk aan een eiland met vieze kapotte steigers. Daar kun je ook geen boot aanleggen met bevoorrading.

Hoe kan dit gebeuren? Bijvoorbeeld door onvoldoende water drinken of een probleem met je spijsvertering. Stress of antibiotica kunnen de opname van mineralen vanuit de darmen of je bloed sterk remmen. De oorzaken zijn legio en veel mensen hebben er last van zonder het te beseffen.

In zulke gevallen kan iemand heel gezond eten of zelfs een multi gebruiken zonder enkel effect. Dat is de situatie met de verkeerslichten in het voorbeeld. Je mineralen staan buiten de cellen te wachten maar er is geen opname. Als je in zo’n geval kramp hebt heeft magnesium of calcium geen zin en soms wordt het zelfs erger.

En daar komen celzouten om de hoek kijken. Deze producten werken niet als een aanvulling op je mineralen, maar meer als een verkeersleider door de opname van de cel te verhogen zodat je cellen weer volstromen met mineralen. Er zijn veel soorten celzouten en ze hebben allemaal andere eigenschappen. Zo is “nummer 3” gemaakt om ijzer beter op te nemen. Wel zo handig als je een snelle energieboost nodig hebt. “Nummer 7” is gemaakt om magnesium beter op te nemen. In Duitsland staan deze celzouten bijna standaard in iedere keukenkast.

Ze hebben zelfs een bekende methode voor een instant-magnesiumboost: de hete 7!

Wat kun je doen? Je neemt zo’n 12 celzout tabletjes van nummer 7 en doet deze in heet water. Even roeren en opdrinken als thee. Binnen een mum van tijd voel je de magnesium zijn werk doen. Erg lekker en het voelt beter dan een kop koffie die je vaak onrustig achterlaat. Een ander voorbeeld is “nummer 4”. Deze werkt op de kaliumopname en versterkt de slijmvliezen in je lichaam. Handig tijdens de overgang of hooikoorts, waarbij de slijmvliezen minder sterk zijn.

Je kunt ook kiezen om zowel een mineraal als een celzout te gebruiken wat de opname verhoogt. IJzer bijvoorbeeld wil je niet in de wacht laten staan voor een cel omdat veel ziekteverwekkers gek zijn op ijzer. Op deze manier verminder je de kans dat bijvoorbeeld je candida schimmel er met de ijzer vandoor gaat.

Hoe werken celzouten? Het lijkt nog het meest op homeopathie. Echter homeopathie werkt met verdunningen en celzouten met zogenaamde verwrijvingen. Geef het beestje maar een naam: zolang het werkt is het goed en dat is uiteindelijk wat telt.

Wil je meer weten over celzouten? We staan klaar om je een gericht advies te geven voor jouw situatie.

Bron: For You

 

Deel deze tip