Vegan ijs? Da’s superleuk om te maken. Iedereen kan het, en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Lekker als snack, maar dit recept kan zelfs als ontbijt!
- 4-5 bolletjes1
- 5 minuten bereiden
- 8 uur wachten
Dit heb je nodig
Keukenspullen
Zo maak je het
- Snijd de bananen in plakjes. Doe minimaal 1 nacht van tevoren in de vriezer.
- Zet het blikje TerraSana kokosmelk minimaal een nacht van tevoren in de koelkast. Let op dat je kokosmelk gebruikt met een hoog kokos- en vetpercentage (die van ons is van 80% kokos).
- Doe de bevroren plakjes banaan in de blender.
- Schraap 100 gram van het dikke gedeelte van de kokosmelk uit het blikje en voeg toe aan de banaan, samen met de ahornsiroop, het cacaopoeder en de hazelnootpasta.
- Maal tot ijs. Schep met een mes de chocopasta door het ijs, zodat je stukjes chocola erin ziet.
- Schep met een ijslepel in bowls.
Tip(s)
- Je kan in principe iedere notenpastasoort gebruiken. Heb je dus geen hazelnootpasta in huis, gebruik dan cashew- of amandelpasta.
Bron: Terrasana.nl
KlantenService