Publicatie datum
25-03-2025 10:23:55
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Voedzaam, snel en een makkelijke manier om extra antioxidanten te eten.
Uien en knoflook fruiten in wat kokosolie. Daarna het water met de bouillontabletten en de doperwten toevoegen. Gaar laten worden en vervolgens knolselderij (of pastinaak) heel klein gesneden erbij doen en gaar laten worden. Dan de kruiden erbij doen. Pureren met de mixer. Nog even aan de kook brengen en er een rauw ei door klutsen. Daarna de pan van het vuur halen. Op het laatst een scheut olijfolie of een lepel kokosolie erdoor doen. Als je geen ei door de soep hebt gedaan, kun je het opdienen met een heel klein beetje zure room. Garneren met wat kiemen.
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beรฏnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/cremige-doperwtensoep/
KlantenService