Crispy chocolade bommetjes

Publicatie datum 19-03-2024 09:33:09
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Eieren, chocola en noten horen bij Pasen. Lekker maar helaas niet echt gezond te noemen. Dit heerlijke chocolaatje is zeker een bewijs dat gezond en heerlijk culinair zeer goed hand in hand gaan.

Bereiding

Zuidvruchten, kokoswater en santen in een klein pannetje koken. Als het kookt de agar agar erdoor doen en nog 2 minuten laten koken. Dan pureren met een staafmixer en alle andere ingrediënten erdoor mengen. Maak er bolletjes van en rol ze door het mengsel van hennepzaad, kokos en/of kasha. Laat ze afkoelen en een paar uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten

*TIP: kasha kun je zo kopen maar is best duur. Je kunt zeer eenvoudig je eigen Kasha maken door hele, ongekookte boekweit te roosteren in een koekenpan

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Deel deze tip