Dragon verbena schotel

Publicatie datum 16-07-2024 19:52:13
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Een gezonde spijsvertering, een stuk minder stress

Bereiding

Voor dit gerecht heb je 3 pannen nodig:

Pan 1: kook de haver of andere granen, giet ze daarna af en laten even staan.

Pan 2: fruit de uien en knoflook in wat olijfolie en laat op het laatst de fijngesneden prei meestoven.

Pan 3: laat de gepunte sperziebonen/gepelde spruitjes (of andere seizoengroente) in een stoompan beetgaar worden. Meng alle ingrediënten uit pan 1 tot en met 3 in een grote schaal en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Proef even of je het goed op smaak vindt en voeg naar hartenlust nog wat kruiden toe. Erg lekker om er nog iets knapperigs overheen te strooien: bijvoorbeeld gebakken uitjes, kasha of een hand zonnebloempitten. Ook lauwwarm of koud erg lekker.

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte haverkorrels*, zilvervliesrijst, amarant, quinoa of gierst
  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke prei
  • 750 gram sperziebonen/spruitjes**
  • snufje gemalen chili
  • tamari, peper en zout naar smaak
  • 1 volle eetlepel dragon (of een flinke hand verse dragonblaadjes)
  • 1 volle eetlepel fijne citroenverbena (of een flinke hand verse, heel fijngesneden), citroenkruid of citroenmelisse zijn ook lekker als je geen citroenverbena hebt
  • eventueel nog wat fijngesneden muntblaadjes
  • 150 ml geiten- of schapen yoghurt of rauwmelkse-kefir hangop.
  • ca. 150 gram schapenfeta, halloumi, gehakte noten, een gepocheerd ei of wat stukjes kip

 

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron:

Rineke Dijkinga

https://rinekedijkinga.nl/recepten/dragon-verbena-schotel/

Deel deze tip