Publicatie datum
12-03-2024 12:59:31
Categorie
Recepten
Deze 'room' is zeer makkelijk te maken én multifunctioneel. Ik zie het een beetje als een kruising tussen lemoncurd en banketbakkersroom.
Doe alle ingrediënten behalve de eventuele olie in een kom en klop met een garde goed door elkaar. Zet de kom vervolgens op een pan met een bodem kokend water (au bain-marie) en klop tot de massa geleidelijk dikker wordt. Als de eierdooiers na zo'n 10 tot 15 minuten zijn gestold is de eierroom klaar. Proef en voeg naar hartenlust nog iets van de ingrediënten toe.
Na te zijn afgekoeld roer je er de olie door en schep je het in een afsluitbaar potje of spuitzak. Bewaar maximaal een week in de koelkast.
Ingrediënten
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/eierroom.html
KlantenService