Gevulde paprika met quinoa

Publicatie datum 24-12-2018 13:43:29
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Zet de oven aan op 140 graden. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten. Zet ze in de oven. Meng de rest van de ingrediënten in een kom. Voeg de quinoa toe als deze gaar is. Verdeel het mengsel over de 6 paprika’s als deze beetgaar zijn. Druk goed aan. Zet nogmaals 10 minuten in de oven. Garneer met de noten en basilicum.

Als je niet van de pittige smaak van rode ui houdt, kun je deze uiteraard eerst fruiten.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 3 grote rode biologische paprika’s *
  • 125 gram volkoren quinoa PUUR Rineke
  • Ca. 5 zongedroogde tomaatjes in olijfolie
  • Ca. 75 gram pitloze, niet al te zoute, olijven in kleine ringen
  • 100 gram zeer fijngesneden schorseneren
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein fijngesnipperd rood uitje
  • 2 flinke maatscheppen Super Soep Tomaat PUUR Rineke
  • 2 flinke eetlepels Mediterrane mix PUUR Rineke
  • Evt. nog wat peper uit de molen
  • Scheut olijfolie
  • Evt. wat fijngesneden Shiitake paddenstoelen of wat verkruimelde schapenkaas voor de niet-veganisten.

Wat pistachenoten en basilicum om mee te garneren. Leg ze eventueel op een bord met wat groene blaadjes als veldsla, winterpostelein eromheen,

*Ook erg lekker en leuk om voor bolcourgettes te kiezen (of voor mini pompoenen)

Ook lekker als lunchgerecht met een soepje. En een Krekker voor degenen met grote trek.

Gezondheidstips

De meeste quinoa die we eten komt uit verre landen. Die van PUUR Rineke niet: deze is geteeld op Nederlandse bodem. En wat nog meer mooi is om te weten: deze volkoren quinoa is geteeld zonder bitterstoffen in het buitenlaagje. Dit betekent dat deze quinoa, in tegenstelling tot de gangbare quinoa, zijn buitenlaagje kan behouden. En dat betekent niet alleen een volle smaak maar ook behoud van veel meer voedingsstoffen.

Wij lieten deze quinoa onderzoeken in een lab en ware aangenaam verrast door de aanwezigheid van deze mineralen/sporenelementen:

Mineraal/sporenelement Mg/100 gram
Calcium 49.3
Magnesium 199,2 (= helft van je dagelijkse behoefte)
Zink 5,2
Mangaan 5,8

Ik ben echt fan van quinoa, niet alleen vanwege de nootachtige smaak maar ook omdat het supersnel klaar is, multifunctioneel inzetbaar is (ook voor ontbijt, lunch en tussendoortjes) en vanwege de voedingswaarde: een prachtig volwaardig eiwit (met alle essentiële aminozuren) en bijna 14 gram eiwit per 100 gram.

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip