Publicatie datum
24-12-2018 13:43:29
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Zet de oven aan op 140 graden. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten. Zet ze in de oven. Meng de rest van de ingrediënten in een kom. Voeg de quinoa toe als deze gaar is. Verdeel het mengsel over de 6 paprika’s als deze beetgaar zijn. Druk goed aan. Zet nogmaals 10 minuten in de oven. Garneer met de noten en basilicum.
Als je niet van de pittige smaak van rode ui houdt, kun je deze uiteraard eerst fruiten.
Wat pistachenoten en basilicum om mee te garneren. Leg ze eventueel op een bord met wat groene blaadjes als veldsla, winterpostelein eromheen,
*Ook erg lekker en leuk om voor bolcourgettes te kiezen (of voor mini pompoenen)
Ook lekker als lunchgerecht met een soepje. En een Krekker voor degenen met grote trek.
De meeste quinoa die we eten komt uit verre landen. Die van PUUR Rineke niet: deze is geteeld op Nederlandse bodem. En wat nog meer mooi is om te weten: deze volkoren quinoa is geteeld zonder bitterstoffen in het buitenlaagje. Dit betekent dat deze quinoa, in tegenstelling tot de gangbare quinoa, zijn buitenlaagje kan behouden. En dat betekent niet alleen een volle smaak maar ook behoud van veel meer voedingsstoffen.
Wij lieten deze quinoa onderzoeken in een lab en ware aangenaam verrast door de aanwezigheid van deze mineralen/sporenelementen:
Mineraal/sporenelement | Mg/100 gram |
Calcium | 49.3 |
Magnesium | 199,2 (= helft van je dagelijkse behoefte) |
Zink | 5,2 |
Mangaan | 5,8 |
Ik ben echt fan van quinoa, niet alleen vanwege de nootachtige smaak maar ook omdat het supersnel klaar is, multifunctioneel inzetbaar is (ook voor ontbijt, lunch en tussendoortjes) en vanwege de voedingswaarde: een prachtig volwaardig eiwit (met alle essentiële aminozuren) en bijna 14 gram eiwit per 100 gram.
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService