Glutenvrij Pompoenbrood

Publicatie datum 07-12-2016 13:48:47
Categorie Recepten

Ingrediënten

  • 250 gram havergrutten
  • 4-5 volle eetlepels gewelde fenegriek zaden
  • 600 gram pompoen (of deels vervangen door wortel of zoete aardappel)
  • 100 gram gemalen noten of pitten (of ook erg lekker voor de smeuiigheid: zonnebloempitten-proteine of anders zeer fijn gemalen zonnebloempitten
  • 2 flinke theelepels curcuma
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • 175 gram boekweit
  • 150 gram havermeel
  • 10 gram keltisch zeezout
  • 2-3 eetlepels biologische fair trade rode palm olie*
  • 75 ml water
  • 25 gram psyllium vezels

*Olijfolie is ook prima als je geen biologische/fairtrade palmolie hebt.

Bereiding

Voorbereiding

Zet de fenegriekzaden minimaal 4 uur van tevoren in de week. Gooi daarna het weekwater weg en spoel de zaden goed af onder stromend water. Anders 2 eetlepels gemalen fenegriek*, niet voorweken dan.
Zet de havergrutten minimaal een half uur van tevoren in de week en gooi daarna het weekwater weg.
Verwijder de schil en de pitten van de pompoen. Snijd deze in stukken en pureer het in de foodprocessor/keukenmachine. Raspen kan uiteraard ook.
*gemalen fenegriek kan een iets bittere smaak aan een gerecht geven als je het mee verhit. Fenegriekzaden hebben deze eigenschap niet

Brood maken

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng het met een mixer met deeghaken tot een homogene massa. Verdeel het broodmengsel over 2 broodbakblikken (wel invetten of bakpapier gebruiken) en zet ze een uur in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat goed afkoelen en zet ze daarna in de koelkast of vries er eentje in.

Deel deze tip