Publicatie datum
03-12-2024 10:03:29
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Door geen pinda’s maar noten te kiezen, krijg je een heerlijk rotsje met veel minder ontstekingsbevorderende eigenschappen. Pinda’s zijn namelijk erg rijk aan omega 6 en dat werkt bij een overmaat ontstekingsbevorderend.
Breek de 2 blokken chocola in grove stukken en laat ze au bain-marie smelten. Doe 50 gram noten in een foodprocessor en maal die heel fijn. De andere 50 gram maal je vervolgens grof. Als de chocolade gesmolten is, doe je de noten en de rest van de ingrediënten erdoor. Proef even en voeg eventueel een beetje rasp, kaneel of gember toe. Maak er 16 tot 20 rotsjes van met behulp van 2 lepels. Laat ze afkoelen (niet in de koelkast).
* Heb je rauwe cacao in huis? Gebruik die dan vooral. Veel van de beschermende stoffen in cacao gaan verloren tijdens het productieproces.1 Door rauwe cacao te gebruiken, heb je de grootste kans op een hoge hoeveelheid beschermende stoffen (flavanolen).
Omdat je er dan een gezonde twist aan kunt geven:
Kun jij vaak niet meer stoppen als je eenmaal een stukje chocola hebt gegeten? Pure cacao stilt de honger wel, melkchocolade niet.
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/gouwe-ouwe-pindarotsjes/
KlantenService