Gyoza, de populaire Japanse dumplings, zijn een heerlijke toevoeging aan elke maaltijd. Deze vegan gyoza zijn gevuld met een smaakvolle mix van groenten en tofu, perfect voor veganisten en liefhebbers van de Aziatische keuken. Serveer ze met een zelfgemaakte dipsaus voor extra smaak. Ze zijn ideaal als voorgerecht, snack of bijgerecht bij een diner met vrienden of familie. In dit recept leer je hoe je zelf gyoza-wrappers kunt maken, maar je kunt ook kant-en-klare wrappers gebruiken die iets dunner zijn. Geen zorgen als je geen gyoza-vouwtechnieken beheerst; ze smaken net zo lekker als je ze eenvoudig dichtvouwt.
- Voorgerecht
- Hartige snack
- 15-20 gyoza
- 50 minuten bereiden
- 1 uur wachten
Dit heb je nodig
Voor de vulling:
- Kokosbloesemsuiker1 tl
- Verse gember1 cm
- Tamari 2 el
- Geroosterde sesamolie 1 el
- Genmai su 1 tl
- Wortel 1
- Bosuitjes 2
- Stevige tofu 150 g
- Kokosolie (geurloos) 1 el
- Peper en zout naar smaak
- Knoflook 2 teentjes
- Kool 100 g
- Gehakte lente-ui optioneel
Voor het gyoza-deeg
- Tarwebloem 250 g
- Zout snufje
Voor de dip:
- Chilivlokken optioneel
- Tamari 2 el
- Geroosterde sesamolie 2 el
- Genmai su 1 tl
Zo maak je het
- Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het kokend water toe en meng. Kneed in 3-4 minuten tot een bal.
- Laat het deeg 30 minuten rusten.
- Knijp de tofu goed uit. Verkruimel de tofu. Rasp de wortel, gember en knoflook. Snijd de kool en lente-uitjes.
- Bak de tofu in 1 eetlepel kokosolie. Voeg de groente, knoflook en gember toe en bak tot het gaar is. Zet het vuur zacht en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Rol kleine balletjes van het deeg. Rol met een deegroller zo dun mogelijk uit tot wrappers van 8-10 cm. Plaats een lepel vulling op elke gyoza-wrapper, bevochtig de randen met water en vouw dicht.
- Bak de gyoza in 1 eetlepel kokosolie tot ze goudbruin zijn aan de onderkant.
- Voeg een scheutje water toe, dek af met een deksel en laat stomen tot het gaar is (ca. 10 minuten).
- Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer.
Tip(s)
- Gebruik onze umami-saus voor een supersnelle dip. Het is een kant-en-klare saus die perfect bij deze gyoza past.Gebruik onze umami-saus voor een supersnelle dip. Het is een kant-en-klare saus die perfect bij deze gyoza past.
Bron:
Terrasana
https://www.terrasana.nl/recept/gyoza-japanse-dumplings-met-dipsaus
KlantenService