Publicatie datum
29-04-2019 22:59:34
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
De boerenkool (of andere bladgroente) heel fijn snijden: des te fijner, des te lekkerder. Alle ingrediënten goed mengen (met uitzondering van het ei) en even proeven. Als het goed op smaak is ook de eieren erdoor mengen. Verdeel het mengsel in twee porties en leg ze op bakpapier op 2 bakplaten (van ca. 26 x 37 cm) of 1 grote bakplaat. Zet het 30—35 minuten in de oven op 140 graden. Haal ze eruit en smeer de pesto erover. Verdeel vervolgens alle ingrediënten van je topping erover en sprenkel er vervolgens nog wat olijfolie over. Serveer met een salade of gestoomde groenten. Ook lekker als koude lunch. Wil je een deel invriezen? Laat dan de pesto en de topping achterwege tot je deze plaatkoek opeet.
Tip: in plaats van bladgroente kun je ook kiezen voor 100 gram brandneteltoppen en 100 gram bladgroente
Als er een ding is waarmee je je gezondheid kunt verbeteren dan is het wel met meer variatie en meer (oplosbare) vezels eten. Haver, groentes, noten, zaden etc. bevatten deze volop. Deze vezels dienen als voedsel voor jouw darmbacteriën. De gezondheid en diversiteit van jouw darmbacteriën bepalen voor een zeer groot deel jouw gezondheid. Alleen al door de variatie van melen (veel van ons voedsel bevat enkel tarwebloem) en groenten/ (on)kruiden van het seizoen, kun je al mooie stappen zetten. Zie veel meer info en recepten (Weten van (H)eerlijk eten deel 2)
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
KlantenService