Haverwafels

Publicatie datum 02-02-2017 09:19:59
Categorie Recepten

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte, liefst afgekoelde haverkorrels
  • 4 gram Keltisch zeezout
  • 2 biologische eieren
  • 50 gr quinoa vlokken
  • 35 gr boekweitmeel

 

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vet een bakplaat in met ghee, roomboter of anders olijfolie.
  • Maak 10-12 platte wafels van het mengsel met behulp van een uitsteekvorm van ca. 7 cm diameter.
  • Zet ze een half uur in de voorverwarmde oven op 140 graden.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, lunch of bijgerecht bij het diner.
Doe er een lekkere groentespread op (of een eigengemaakte chutney).
Uiteraard zijn ze ook lekker met wat roomboter of kokosolie.
Zeker als ze bij een lekkere eigengemaakte soep of salade worden geserveerd.
Men kan eindeloos variëren met dit recept.
Men kan ze ook als borrelhapje gebruiken en dan met kruiden, knoflook of specerijen erdoor doen.

Qua beet lijken deze wafels natuurlijk niet op rijstwafels maar het is wel een goede vervanger.
Ze zijn glutenvrij en bevatten weinig calorieën en zijn super gemakkelijk om te pakken en te beleggen.
Als ze volkoren zijn bevatten ze inderdaad heel wat meer vitale stoffen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen) dan het gemiddelde (kant en klare) glutenvrije brood/crackers/koekje.
Maar rijstewafels..(zeker als men ze zonder een eiwitrijk beleg of heel regelmatig eet) zijn flink ontregelend voor je bloedsuikerspiegel.
Deze wafels zijn dus zeker geschikt voor mensen met een ‘ups en downs’ energieniveau door schommelingen in hun bloedsuikers.

Deel deze tip