Hollandse groente Wakame crackers

Publicatie datum 12-07-2022 11:16:37
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

Sinds kort is er Wakame zeewier van Hollandse zee. Uit de Oosterschelde. Wat mooi dat dit nu uit Hollandse wateren geoogst wordt. Ik maakte er crackers mee in de droogoven.

Bereiding

Droogoven recept:

Schil de wortel, was de courgette en haal de zaadlijsten weg. Snijd beide in grove stukken en hak ze/blender ze fijn. (Niet tot pulp, ze moeten wel structuur houden) Doe het lijnzaad erbij. Blender ook de zonnebloempitten. (deze mogen ook wat grove stukjes houden) Voeg dan de andere ingrediënten toe en proef even. Maak er 2 vierkante blokken van op een droogvel van je droogoven. Kerf er blokken in voor je ze in de droogoven zet. Maak ze vlak met je handen of een deegroller (wel folie gebruiken tussen de crackers en je roller) Zet ze in je droogoven op 68 graden. Na ca. 8 -12 uur (afhankelijk hoe dik je ze hebt gemaakt) zijn ze mooi droog en bros. 

Wellicht kun je ze ook op een lage stand (in elk geval onder de 100 graden) in een gewone oven maken. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd en kan niet inschatten of ze dan echt mooi droog en bros worden. Moet ik nog even uitproberen.

Ingrediënten

voor 2 platen crackers

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

 

Deel deze tip