Hummus met zongedroogde tomaten

Publicatie datum 13-08-2024 15:07:16
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Peulvruchten koken en de laatste minuut evt. de knoflook erbij doen. Vervolgens pureren, inclusief de zongedroogde tomaten. Dan de rest van de ingrediënten toevoegen en proeven. Maak het helemaal naar eigen smaak. Meer of minder pittig, meer of minder citroenachtig. Wat jij lekker vindt!

Serveertips:

  • Als je wat meer maakt is het een heerlijk beleg voor een haverpannenkoek of wrap als diner: besmeer de pannenkoek met de hummus en beleg het rijkelijk met kiemen, sla, spinazie, avocado, noten of wat je maar in huis hebt. In de herfst en winter heerlijk met gestoomde groenten op smaak gebracht met kruiden en specerijen.
  • Erg leuk en lekker vind ik het om de hummus in een opgerold (geblancheerd) koolblad te serveren. Ziet er ook nog eens heel hip uit! Bestrooi met wat sesamzaad en geef er eventueel wat Tamari in een kommetje bij.
  • Lijkt het je niets in een koolblad? Ook een schijfje komkommer, koude aardappel of courgette kan prima als ‘toastje’ dienen.

*Hummus wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten. Maar je kunt ook kiezen voor tuinbonen, doperwten, veldertjes, linzen of een combinatie maken van meerdere peulvruchten.

Ingrediënten

  • ca. 350 gram gekookte peulvruchten (vers, diepvries of uit glas)*
  • evt. 1 teen knoflook
  • 6 à 7 zongedroogde tomaten
  • 1 à 2 theelepels gemalen paprika
  • snufje chili
  • flinke scheut olijfolie
  • 3 à 4 flinke eetlepels Tahin
  • PUUR Rineke Super Bouillon (eerst beginnen met 20 gram, heel afhankelijk hoe zout de zongedroogde tomaten zijn)
  • scheut citroensap

 

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron:

Rineke Dijkinga

https://rinekedijkinga.nl/recepten/hummus-met-zongedroogde-tomaten-2/

Deel deze tip