Publicatie datum
16-06-2020 17:10:21
Categorie
Info
Kaneel en de bloedsuiker
Suiker wordt ook wel koolhydraat genoemd. Om deze koolhydraten om te zetten in energie moet het eerst in de darmen worden afgebroken tot losse glucose. Daarna komt het in het bloed terecht richting de cellen. Dit doet de glucose in het bloed stijgen. Om het daarna in de cellen te krijgen voor de verbranding is een hormoon nodig genaamd insuline. Hoe beter insuline werkt, hoe beter we de glucose in de cel kunnen krijgen.
Kaneel helpt de insuline beter werken op de cel door de insulinereceptoren ervan te verbeteren. Dat komt omdat het een rijke bron is van chroom en zink. Verder heeft kaneel zelf ook verschillende plantaardige stoffen die allemaal verschillend werken op het verbeteren van de glucosehuishouding. Ook heeft kaneel een cholesterolverlagend effect.
Het is belangrijk om de goede kwaliteit kaneel te gebruiken. Ceylon kaneel wordt gezien als de meest werkzame soort.
Kaneel is goed te combineren metphaseolamine, een bestanddeel uit de witte kidneyboon.
Phaseolamine is een zogenaamde alfa-amylaseremmer. Amylase is een spijsverteringsenzym. Dit enzym heeft als functie om koolhydraten af te breken en het vervolgens in glucose om te zetten. Door dit enzym te remmen kan de afbraak van complexe suikers niet plaatsvinden. Het resultaat is dat we daarmee de suikeropname uit voeding remmen.
Beide bestanddelen zijn te vinden in het Ceylon kaneel extract.
KlantenService