Ingrediënten
Voor circa 16 bonbons
- 100 gram kokosrasp (zo fijn mogelijk)
- 50 gram biologische kokosolie (extra virgin)*
- 1 volle eetlepel Manuka honing
- Evt. paar korreltjes zout (om de zoete smaak op te halen)
* Extra virgin kokosolie is niet alleen heel veel lekkerder in dit recept, het heeft ook een grote toegevoegde waarde wat betreft gezonde stoffen
Voor de garnering
- 100 gram chocola (min. 70%)
- 1 koffielepel manuka honing
- 75 ml water**
- 2 gram agar agar
- 1 volle theelepel kaneel
- ½ theelepel kardemom
** Je kunt ook wat minder water doen maar dan is het iets lastiger om de chocolade goed over de kokosblokjes te gieten. De chocolade blijft met minder water wel ‘knapperiger’
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService