Kokochoco bonbon

Publicatie datum 02-10-2018 08:22:18
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Kokosolie au bain-marie smelten en door de kokos doen. Manuka honing en zout toevoegen en alles mengen. In een flexibel vormpje (bijvoorbeeld ijsblokjes vorm of kleine flexibele bakvormpje) doen, zie onderstaand filmpje. Zeer goed aandrukken en laten opstijven in de koelkast. Vervolgens de chocola au bain-marie smelten. Het water, agar agar en de specerijen erdoor mengen. Even een tijdje laten staan tot het lauw is. Over de afgekoelde kokosblokjes verdelen en opnieuw laten opstijven in de koelkast. Dan pas verwijderen uit het vormpje. Chocolade bewaar je liever niet in de koelkast omdat er dan snel een ‘witte waas’ op komt. Maar in dit geval weegt de 'gekoelde smaak' volgens mij op tegen de witte waas.

Ingrediënten

Voor circa 16 bonbons

  • 100 gram kokosrasp (zo fijn mogelijk)
  • 50 gram biologische kokosolie (extra virgin)*
  • 1 volle eetlepel Manuka honing
  • Evt. paar korreltjes zout (om de zoete smaak op te halen)

* Extra virgin kokosolie is niet alleen heel veel lekkerder in dit recept, het heeft ook een grote toegevoegde waarde wat betreft gezonde stoffen

Voor de garnering

  • 100 gram chocola (min. 70%)
  • 1 koffielepel manuka honing
  • 75 ml water**
  • 2 gram agar agar
  • 1 volle theelepel kaneel
  • ½ theelepel kardemom

** Je kunt ook wat minder water doen maar dan is het iets lastiger om de chocolade goed over de kokosblokjes te gieten. De chocolade blijft met minder water wel ‘knapperiger’

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip