Kokos-maanzaad ijs van Philippe Van den Bulck is te bereiden in 70 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker & Kokosolie van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als Nagerechten, Tussendoortje & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.
- Recept geschikt voor: 4 personen
- Moeilijkheid:
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Totale bereiding: 70 minuten
Ingrediënten voor kokos-maanzaad ijs
Bereiding van kokos-maanzaad ijs
- Warm de kokosmelk op met de kokosbloesem suiker en laat afkoelen.
- Schil de ananas en snijd deze in kleine blokjes.
- Doe de kokosmelk in een ijsbereider en voeg het maanzaad toe, of plaats het in een diepe schaal in het vriesvak en roer regelmatig om met een garde tot je een smeuïg ijs bekomt.
- Verwarm de rijstsiroop en laat deze lichtjes karameliseren, voeg de kokosolie toe en vervolgens de ananas, laat de ananas karamelliseren en bestrooi met de geraspte kokos.
- Schik de ananas op de borden (of in glaasjes) en serveer met de kokossorbet, werk eventueel af met een blaadje munt.
Bron:
Amanprana.eu
https://www.amanprana.eu/recept/kokos-maanzaad-ijs/
KlantenService