Kokospudding met mangosaus

Publicatie datum 20-07-2021 14:06:17
Categorie Recepten , Social Media

Recept voor een lekker en verfrissend toetje toetje

  • 3-4 porties
  • 15 minuten bereiden

Dit heb je nodig

Keukenspullen

  • Blender

Zo maak je het

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  2. Verwarm 100 ml kokosmelk, de agar-agar, de ahornsiroop en de vanille in een pannetje. Laat 2 minuten zachtjes koken en roer goed door.
  3. Voeg de rest van de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door, tot het mengsel mooi egaal is.
  4. Verdeel over 2-4 glaasjes of bakjes. Laat de pudding minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
  5. Schil de mango. Snijd een klein gedeelte in stukjes voor de garnering. Pureer de rest in de blender.
  6. Verdeel de saus en stukjes mango over de opgestijfde kokospudding. Garneer met hennepzaad. 

Tip(s)

  • Vervang de mango eens voor 250 g ander vers fruit. Maak een sausje door het fruit in een pannetje te verwarmen, samen met een papje van 2 el koud water en 1/2 el arrowroot. Laat een minuutje koken en prak het fruit eventueel wat fijn.

Bron: Terrasana

Deel deze tip