Matcha-kokostaart

Publicatie datum 08-06-2021 12:28:15
Categorie Recepten

Dit heb je nodig

Voor de bodem:

Keukenspullen

  • Blender
  • Garde
  • Oven
  • Springvorm
  • Zeefje

Zo maak je het

  1. Maak eerst de bodem. Smelt de kokosolie in een vuurvast kommetje in de oven. Voeg alle ingrediënten in de blender en maal helemaal fijn.
  2. Doe de bodem in de springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet even in de vriezer.
  3. Rasp de schil van de citroen. Snijd doormidden en pers het sap eruit. Doe in de blender.
  4. Houd ca. 80 g van de zijden tofu apart. Gebruik dit in het recept voor misosoep van pagina.... De overige 320 g doe je in de blender.
  5. Voeg ook de kokosmelk, cashewnoten en ahornsiroop toe en maal tot een gladde massa.
  6. Doe alles in een steelpan en verwarm.
  7. Voeg het agar-agarpoeder toe en roer goed door. Zet het vuur zacht en laat ongeveer 3 minuten heel zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
  8. Giet het mengsel in de springvorm. Laat minimaal 3 uur afkoelen.
  9. Strooi voor het serveren een flinterdun laagje matchapoeder over de taart met behulp van een zeefje.

Tip(s)

  • Van matcha moet je houden. Ben je geen fan? Prak dan vers fruit fijn of verwarm pure chocolade met een flinke scheut kokosmelk, en verdeel dit over de taart.

Bron: Terrasana

Deel deze tip