Oi oi, dit is een mueslirepen recept waar je mee thuis kunt komen! Heerlijk voor onderweg, om mee te nemen naar je werk, of om met je kinderen mee naar school te geven. Een lekker recept dat zeker in de categorie gezonde tussendoortjes valt. Dus heb je even geen zin om de ingrediëntenlijsten van die suikerrijke mueslirepen te checken voor je een keuze maakt? Met deze mueslirepen in de vriezer maak je sowieso een gezonde keuze. Simpele en krokante mueslirepen zonder geraffineerde suiker en mét pindakaas. Gotta love it!
- Snack Koek en snoep
- 10 repen
- 15 minuten bereiden
- 30 uur wachten
Dit heb je nodig
Keukenspullen
- Oven
- Cakeblik
- Keukenmachine
- Bakpapier
Zo maak je het
- Verspreid de havermout over een bakplaat, op bakpapier. Rooster de havermout zo’n 10 minuten op 160°C in de oven. Schep halverwege even om.
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
- Maal de dadels helemaal fijn met een keukenmachine, tot een gladde bal ontstaat. Doe dit in een grote kom en meng de pindakaas en ahornsiroop erdoorheen.
- Maal de amandelen, pompoenpitten, bananen- en kokoschips in de keukenmachine kort in kleine stukjes.
- Haal de havermout uit de oven en laat even afkoelen.
- Voeg de havermout bij het dadelmengsel en kneed door, zodat alles goed vermengd is.
- Voeg daarna de gehakte ingrediënten toe. Kneed weer alles goed door.
- Doe het mengsel in het beklede bakblik en druk alles goed aan.
- Zet het bakblik zo’n 30 minuten in de vriezer. Haal het mengsel uit het bakblik en snijd het in circa 10 repen met een scherp mes.
- Je kunt de repen in de vriezer extra lang bewaren!
Tip(s)
- Varieer eens met hazelnoten, gojibessen of stukjes gedroogde ananas!
Bron:
terrasana.nl
https://www.terrasana.nl/recept/mueslirepen-met-pindakaas
KlantenService