Publicatie datum
02-04-2021 10:10:51
Categorie
Noets
, Recepten
Ruime keuze in:
Het basisrecept voor al onze mixen, lekker makkelijk en nooit meer vergissen:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng naar wens 5-10 gram (bakkers)zout door de broodmixen. Voor de Actief, Chokos, Stoet, Pimpinella en Kurkuma een snufje zout. Voeg er 400 ml water en 3 eetlepels (olijf)olie aan toe. Een extra eitje toevoegen aan de mixen kan ook. Het vocht moet geheel zijn opgenomen met de mix. Voeg bij de vezelmixen eventueel nog een heel klein beetje water toe. Vul een bakvorm met bakpapier (zie onze keramische bakvorm in de webshop) met het mengsel.
Druk bij de vezelmixen de bovenkant goed aan, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel, bij de andere mixen hoeft dit niet.
Bak het brood of cake in het midden van de oven in 60 minuten.
Laat het brood volledig afkoelen voordat het wordt aangesneden, of je moet echt niet kunnen wachten!
Bewaren doe je minimaal 5 dagen in de koelkast in een afgesloten verpakking of eventueel in sneetjes invriezen. Daarna even in een broodrooster is helemaal heerlijk.
Meng door het droge broodmengsel eens iets extra’s zoals:
De grens is je eigen fantasie, gebruik een kliekje van gisteren, wat mosterd uit je kerstpakket
of tijm uit je eigen kruiden tuintje, alles mag maar standaard is het al erg smakelijk!
Bron: Noets
KlantenService