Noten-Zaden- Broodjes

Publicatie datum 09-08-2016 10:20:02
Categorie Recepten

Ingrediënten

  • 45 g biologische roomboter
  • 55 g chiazaad
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  •  35 g pompoenpitten
  • 25 g geroosterd sesamzaad
  • 25 g arrowroot poeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • ¼ tl zee- of roze Himalayazout
  • 60 ml warm water
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de boter in een vuurvaste kom en zet deze even in de oven om te smelten.

Doe het (gemalen*) chiazaad met de walnoten, pompoenpitten, sesamzaadjes, arrowroot, tijm en het zout in een kom. Roer goed door elkaar en voeg tijdens het roeren de gesmolten boter, het water en het ei toe tot het een mooie massa is. Laat het mengsel 10 minuten rusten in de koelkast, zodat het chiazaad het vocht kan opnemen.

Maak je handen nat en rol 4 bollen van gelijke grootte van het deeg. Leg ze met circa 10 cm tussenruimte op het bakpapier en zet ze ongeveer 40 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen, maar serveer ze wel direct. Dan zijn ze het lekkerst, bijvoorbeeld bij een frisse salade.

*De broodjes worden extra lekker als je (zeer fijn) gemalen chiazaad gebruikt. Je kunt chiazaad fijnmalen in foodprocessor, met een vijzel of in een (elektrische) koffiebonenmaler

Deel deze tip