Ja, het kan echt! Een vegan en glutenvrij recept voor gezonde muffins zonder suiker. Door de amazake heb je geen suiker of eieren nodig, en door de kokosolie kun je zelfs zonder boter! Deze heerlijke, smeuïge muffins zijn dus helemaal vegan (en glutenvrij, want met havermeel kun je ook heel goed bakken!). Nog leuker: je kunt deze ontbijt muffins (de naam zegt het al) prima als ontbijt eten. Er is namelijk helemaal niets op deze muffins aan te merken. Lekker voor Moederdag of met feestdagen.
- Ontbijt
- Koek en snoep
- 8-10 muffins
- 40 minuten bereiden
Dit heb je nodig
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Keukenmachine
- Oven
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp de wortels fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, doe het dan met de hand. Doe in een grote mengkom.
- Doe de havermout ca. 10 seconden in de keukenmachine. Zorg dat de haver fijner is dan havermout, maar grover dan havermeel. Heb je geen blender of keukenmachine, laat de havermout dan gewoon heel en crush ze in een vijzel.
- Voeg de amazake, kokosolie, curcuma latte, bakpoeder en zout toe aan de haver en meng.
- Schep de geraspte wortel erdoor, totdat alles goed gemengd is.
- Vul de muffinvorm in met het deeg.
- Bak in de oven in ca. 30 minuten gaar.
Tip(s)
- Deze muffins zijn niet superzoet. Wil je dat wel? Voeg dan 50 g kokosbloesemsuiker toe.
Bronnen:
Chef: Ingrid Duifhuizen
terrasana.nl
https://www.terrasana.nl/recept/ontbijtmuffins-met-wortel
KlantenService