Pannenkoek met crunchy druivenmousse

Publicatie datum 12-09-2018 08:41:04
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Bereiding pannenkoek

Pannenkoek PUUR Rineke bakken volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bereiding mousse

Druiven wassen en aan de kook brengen. (Je kunt natuurijk ook veel minder druiven kiezen als je geen voorraadje wilt of voor geheel ander fruit) Pureren met een staafmixer en vervolgens de specerijen, rasp en de agar agar erdoor doen. Nog heel kort pureren en 2 minuten laten koken. Dan af laten koelen.

Bestrijk je pannenkoek met de afgekoelde mousse. En beleg met nog veel meer krachtige antioxidanten: fijngesnipperde rode ui, gesnipperde rucola, kiemen of groene kruiden, een lepel lekkere Omega 3 rijke olie.  Bestrooi vervolgens nog met geroosterde boekweit/noten/zaden/pitten.

Andere overheerlijke toepassingen voor deze mousse:

  • Doe een paar lepels door een dressing
  • Bindt de saus iets meer (met bijvoorbeeld wat psyllium) en serveer op een blokje zwarte chocola
  • Meng het met crunchy quinoa muesli als ontbijt
  • Als toetje met een blokje kaas.

Ingrediënten

Pannenkoek

  • Zout, havermelk en eieren

Druivenmousse

  • 1 kilo onbespoten druiven met pit
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember (verse kan uiteraard ook)
  • Snufje kruidnagel
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 7-8 gram agar agar poeder
  • Evt. een eetlepel biologische honing

Gezondheidstips

Het is zo spijtig dat er zoveel druiven zonder pit geteeld worden. Het gezondste stofje uit de druif is er dan uit gehaald. Druivenpitten zijn zeer rijk aan de supergezonde proanthocyanidinen. Deze hebben een uitgesproken effect op ons bindweefsel.

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip