Ingrediënten
Pannenkoek
- Zout, havermelk en eieren
Druivenmousse
- 1 kilo onbespoten druiven met pit
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen gember (verse kan uiteraard ook)
- Snufje kruidnagel
- Rasp van 1 biologische citroen
- 7-8 gram agar agar poeder
- Evt. een eetlepel biologische honing
Gezondheidstips
Het is zo spijtig dat er zoveel druiven zonder pit geteeld worden. Het gezondste stofje uit de druif is er dan uit gehaald. Druivenpitten zijn zeer rijk aan de supergezonde proanthocyanidinen. Deze hebben een uitgesproken effect op ons bindweefsel.
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService