Nu het weer kouder wordt en het herfstvakantie is, is het tijd om het lekker gezellig binnen te maken en een taart te bakken met de kinderen.
We maken deze keer een : Pecan taart
Voor de korst:
Voor de vulling:
- 200 gram pecannoten, geroosterd en gehakt
- 180 ml honing
- 180 ml ahornsiroop
- 6 el ghee of kokosolie
- 1 ½ tl vanille-extract
- ¼ tl Keltisch zout
- 4 hele eieren
- 1 eierdooier
- 25 gram pecannoten, gehalveerd (voor garnering)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
- Maak de korst door alle ingrediënten in een kom tot deeg te kneden
- Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van ongeveer 22 cm. Men hoeft het deeg niet te rollen., duw het in plaats daarvan gewoon in de vorm. Vergeet niet een mooie opstaande rand te maken
- Bak de korst in ongeveer 15 minuten goudbruin
- Haal uit de oven en laat afkoelen!!
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden en maak nu de taartvulling
- Verwarm de honing samen met de ahornsiroop in een klein steelpannetje op middelhoog vuur tot het bijna kookt en stroperig begint te worden. haal van het vuur
- Klop ondertussen de eieren en eigeel samen. Voeg een klein beetje van de stroop aan de eieren toe terwijl men goed roert en als dit helemaal is opgenomen kan men de rest van de stroop erbij voegen
- Meng vanille-extract, zeezout, ghee of kokosolie en gehakte pecannoten nu door de stroop en giet het mengsel in de taart korst.
- Garneer de bovenkant met de pecannoot helften en bak daarna gedurende 20-30 minuten in de oven.
- De taart is klaar als de vulling niet meer meewiebelt als men met de vorm schudt.
Laat afkoelen en serveer
KlantenService