Peulvruchten lunch (2-3 personen)

Publicatie datum 31-01-2023 10:46:58
Categorie Recepten

De hele compositie bij elkaar is niet alleen lekker maar ook om te smullen voor je darmbacteriën. Vooral de inuline in de ui, schorseneren/asperge/artisjokken en paardenbloemen is voeding waar met name je Bifido bacteriën heel erg blij mee zijn!

Bereiding

Spoel alle groentes uit de potjes goed af en laat uitlekken. De rest spreekt eigenlijk voor zich.

*Als je kiest voor brandneteltoppen, dan kun je deze even smoren in een beetje roomboter of Ghee. Je kunt dan eventueel ook de rode ui mee laten smoren.

Proef even voor je het op tafel zet en voeg naar hartenlust iets van de ingrediënten toe.

Ingrediënten

  • 1 potje witte bonen, linzen of jonge kapucijners (of een potje gemengde bonen)
  • 1 avocado (of een bos radijsjes)
  • 1 rode fijn gesnipperde ui
  • 1 potje schorseren, witte/groene asperges of een blik artisjokharten
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • een flinke hand rucola (of in het voorjaar wat jonge paardenbloemblaadjes of een flinke hand gesnipperde daslook of anders een flinke hand brandneteltoppen*)
  • evt. een paar fijngesneden zongedroogde tomaatjes of anders wat verse groene olijven
  • peper en zout naar eigen smaak (of nog lekkerder met Zeekraalzilt)
  • 1 a 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 a 2 eetlepels olie (avocado-, olijf-, lijnzaad-, hennepolie) of een mengeling van deze oliën
  • bestrooi met flink wat kiemen, groene kruiden of een eetlepel Edelgistvlokken. Serveer met eventueel een eetlepel rauwmelkse hangop/kefir
  • Een theelepel fijne gedroogde zeesla

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron: Rinekedijkinga.nl

 

Deel deze tip