Hoe maak je goede vegan falafel? Pro-tip: met gedroogde kikkererwten. Je hoeft ze alleen te weken, niet te koken. Dat scheelt een hoop tijd! Falafel eet je natuurlijk met pita, of je dipt ze in een lekker Mediterraans sausje. Tahini sausje of hummus bijvoorbeeld, voor een chickpea-overload!
- Diner & lunch
- Brood en sandwich
- 2 pita's
- 15 minuten bereiden
Dit heb je nodig
Voor de basis:
- Pitabroodjes spelt 2
- Komkommer 1/2
- Tomaat 1
- Rucola 20 g
Voor de falafel:
- Gedroogde kikkererwten 150 g
- Knoflook 2 teentjes
- Verse peterselie 15 g
- Komijn 1 tl
- Koriander 1 tl
- Paprikapoeder 1 tl
- Citroensap 2 el
- Olijfolie 2 el
- Hot sauce 1 el
- Kokosolie (geurloos) 2 flinke el
Keukenspullen
Zo maak je het
- Laat de kikkererwten een nachtje weken in ruim water.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de komkommer en tomaat in reepjes of plakjes.
- Doe vervolgens alle ingrediënten voor de falafel, behalve de kokosolie, in de keukenmachine en maal alles fijn. Niet te fijn, het moet geen hummus worden.
- Rol balletjes van het deeg en druk ze iets plat.
- Doe de kokosolie in een koekenpan en bak de falafel om en om in 5-6 minuten bruin.
- Bak de pitabroodjes af in de oven of broodrooster voor 2-3 minuten.
- Snijd de pita’s open. Smeer de broodjes in met hummus. Vul ze vervolgens met rucola, tomaat en komkommer, falafel en eventueel wat extra hummus.
Bron:
Terrasana
https://www.terrasana.nl/recept/pita-met-falafel
KlantenService