Quinoamuesli bonbons

Publicatie datum 01-12-2017 08:15:29
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Smelt de chocolade blokken au bain-marie. Boen de sinaasappel goed schoen, rasp de schil (geen wit meenemen) en pers de sinaasappel uit. Doe het sap, de rasp en de rest van de ingrediënten erdoor als de chocolade gesmolten is.

Maak er ca. 20-22 rotsjes/bonbons van met behulp van 2 lepels (of een hele kleine ijsbolletjes lepel).

Druk bovenop elk rotsje nog een paar zonnebloempitjes wat kasha of hennepzaadjes. Laat ze afkoelen op een bakplaat. Niet in de koelkast bewaren, wel koel wegzetten.

Ingrediënten

  • 200 gram donkere biologische chocola (72% of meer)
  • Sap + rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 2 gram anijs
  • 2 gram kaneel
  • 125 gram quinoamuesli à la Rineke

Gezondheidstips

Guilty Pleasures kun je heel eenvoudig een supergezonde twist geven... als je ze zelf maakt. Chocolade van minimaal 72% staat als supergezond te boek, vanwege het hoge cacaogehalte. Maar veel mensen vinden dit te bitter en kiezen daarom voor melkchocolade. Helaas heeft dat geen enkel positief effect op je gezondheid. Door de pure chocola op deze manier te gebruiken, smaakt het een stuk minder bitter en kun je toch van de gezonde effecten genieten. Zeker in combinatie met de quinoa muesli, de kaneel en de rasp van een biologische sinaasappel.

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Gerelateerde producten

Deel deze tip