Bereiding
Aan de slag:
Schil de bietjes en kook of stoom ze gaar. Je kunt ze ook koken in de schil en de schil er na het afkoelen, onder de kraan, afwrijven. Schaaf ze fijn. Doe de sinaasappelrasp, de honing en het citroengras door de geraspte bieten. Hak de noten grof en meng het hennepzaad erdoor. Leg op 4 of 5 bordjes een handje groene blaadjes (en eventueel de quinoa*). Leg het rodebietenmengsel in een serveerring erbovenop en druk stevig aan. Doe vervolgens een kwart of een vijfde van het pistachemengsel in de serveerring en druk nogmaals stevig aan. Verwijder de serveerring en maak zo ook de volgende tartaartjes. Schenk vlak voor het opdienen de dressing erover. Als je het er niet zo feestelijk uit wilt laten zien, kun je de ingrediënten natuurlijk ook gewoon als een salade opdienen. Strooi de noten er dan pas op het laatst over en laat de groene blaadjes eventueel achterwege. Dan is het ook een perfecte meeneemsalade! Lekker als voorafje of als lunchsalade met een voedzaam soepje.
*Erg mooi om te zien: kleur de quinoa roze door er wat sap van de bieten door te doen.
KlantenService