Ingrediënten voor soep van peterseliewortel
- 250 gram seitan
- 2 peterseliewortels
- 1 kleine ui
- ½ liter groentebouillon
- ½ liter amandelmelk
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Orac Botanico mix spicy
- 1 theelepel Fleur de sel
- zwarte peper
- 10 cherry tomaten
- olijfolie, Verde Salud
Bereiding van soep van peterseliewortel
- De peterseliewortel, de ui en de knoflook schillen en in gelijke blokjes snijden.
- Deze vervolgens in de groentebouillon doen en kort even opkoken.
- Daarna 10 minuten op een zacht vuur laten doorkoken, de amandelmelk toevoegen en met de staafmixer pureren tot de soep mooi romig is.
- De seitan in blokjes snijden en afwisselend met de cherry tomaten op een houten spiesje steken, met olijfolie bestrijken, kruiden met peper, fleur de sel en kruidenmix en daarna op de barbecue of in de grillpan grillen en opdienen bij de soep. Eet smakelijk!
Tip van Stefano:
Peterseliewortel, een van de vergeten groenten welke je niet mag vergeten
Misschien dat je nog nooit hebt gehoord van de peterseliewortel? Dan kan goed, dit is namelijk één van de vergeten groenten. Daarom niet minder lekker óf gezond. De peterseliewortel is, zoals de naam al doet vermoeden, een peterseliesoort en een wortel. De wortel kan tot wel 15cm lang worden en lijkt wat smaak betreft wat op een knolselderij of pastinaak. Zowel de witte wortel zelf als het groene blad kan worden gegeten.
Peterseliewortel lekker en gezond. Rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C
De peterseliewortel bevat niet alleen een hoop smaak, deze is ook nog eens gezond. Zo is deze rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C. Gebruik de peterseliewortel in de puree, geserveerd als groente op zich, in een stamppot of net zoals in dit recept in een heerlijke soep. Deze soep van peterseliewortel met amandelmelk en seitan is een leuke afwisseling in de keuken. Haal die vergeten groenten nog eens boven en maak deze heerlijke soep klaar!
Bron: Amanprana.eu & Stefano Vicinoadio
KlantenService