Publicatie datum
04-02-2025 09:31:23
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Van alledaagse groenten als spruitjes 'feestmaaltjes' maken, dat is een grote passie van mij. Zoals deze spruitjes in kokosmelk. Koop 'originele' spruitjes (oude rassen, die nog biologisch geteeld worden) die nog bitter smaken om volop te profiteren van de beschermende stoffen in spruitjes.
* Quinoa is een mooie glutenvrije vervanger van pasta, rijst en aardappel. Het wordt onder de granen geschaard maar is geen graan. Het is net als haver rijk aan eiwit, heel licht verteerbaar en is volgens de Ayurvedische leer geschikt voor zowel Vata, Pitta als Kapha (de drie constituties). Het heeft weinig effect op onze bloedsuiker en bevat behoorlijk wat mineralen waaronder ijzer. Zeker bij winterkost is het om bovengenoemde redenen dus een โgraanโ dat heel wat voordelen heeft.
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beรฏnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/spruitjes-met-kokoksmelk/
KlantenService