Publicatie datum
23-04-2019 10:08:54
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
De Dutch Weed Burger zegt de beste burger van de planeet te zijn. Ik opteer met deze voor de lekkerste burger van de planeet; The Naked Dutch Burger!
Ui heel fijn snipperen. Samen met knoflook fruiten in olijfolie. Brandnetels heel goed afwassen/afspoelen en in een foodprocessor fijn malen. Zongedroogde tomaten, Oesterzwammen en Shiitake in kleine stukjes snijden. Brandnetel, tomaten en paddenstoelen een paar minuten mee fruiten met de uien. In een grote kom alle ingrediënten (met uitzondering van het ei) mengen tot een homogene massa. Proeven en naar eigen smaak nog wat zeewier, peper, zout, bouillon toevoegen. Maak er met behulp van uitsteekvormpjes 8 burgers van. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze op 140 graden gedurende 40 minuten. Serveer 2 burgers per persoon bij lunch of diner. Ook overheerlijk op een bolletje met daartussen 2 plakjes rode biet of groene blaadjes van het seizoen. Als je de burger niet op een bolletje doet kun je ca. 12 gram bouillon gebruiken.
Dat ik fan van naakte haver ben, weten jullie natuurlijk al lang. Maar dit gerecht overtreft mijn stoutste verwachtingen. De Dutch Weed Burger zegt de beste burger van de planeet te zijn. Ik opteer met deze voor de lekkerste burger van de planeet. Zonder soja en gluten bovendien. En van in Nederland geteelde naakte haver. De plannen om de Shiitake en oesterzwammen ook uit Nederland (zelfs uit Westerwolde) te betrekken vorderen mooi. Los van deze heerlijke smaken was er nog een verrassing voor mij: niet gedacht dat deze burger door de combinatie van eiwitten zoveel eiwit zou bevatten. Niet zoveel als de Dutch Weed Burger (21%) maar toch heel eiwitrijk. Hieronder de voedingswaarde per persoon. Ook zonder schapenkaas erg lekker als je geen zuivel eet. Binnenkort ook de VEGAN versie van deze burger. Kijken of die net zo lekker wordt!
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
KlantenService