Publicatie datum
24-09-2024 19:41:01
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Een heerlijke en Gezonde tapenade!
Pel en snijd de uien en knoflook, en fruit ze in een beetje olijfolie. Doe na een paar minuten de in stukken gesneden vleestomaten erbij en laat nog even sudderen. Laat het dan een beetje afkoelen en maal het grof in de foodprocessor, samen met de in stukken gesneden zongedroogde tomaten (fijngemalen is ook prima). Spatel vervolgens de pesto en de olijfolie erdoor en proef even. Voeg dan pas eventueel de bouillon of zout toe (sommige biologische zongedroogde tomaten zijn al erg zout). Laat verder afkoelen en bewaar het vervolgens in de koelkast. Heerlijk op een cracker, roggebroodje of toastje.
Extra tip: ook een schijfje komkommer, courgette of een plakje koude aardappel kan prima als ‘toastje’ dienen.
Ingrediënten
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/triple-tomaten-tapenade-2/
KlantenService