Vegan pad thai

Publicatie datum 27-09-2023 13:41:01
Categorie Recepten

Houd je van oosterse gerechten en ben je vegan? Dan is deze vegan pad thai een absolute must-try! Bomvol smaak en zonder vlees of garnalen, dit gerecht is alles waar je van droomt! Denk aan stevige pad thai noedels, knapperige taugé en frisse lente-ui. De tofu zorgt voor extra textuur en eiwitten. Maar, de echte ster van dit gerecht is de boemboe, een mengsel van kruiden en specerijen dat zorgt voor de perfecte balans tussen pittig en zoet. Geen tamarinde in dit recept, maar geen zorgen - de combinatie van boemboe, ketjap en limoen zal je smaakpapillen op hol brengen! Het is tijd om de traditionele pad thai met vlees vaarwel te zeggen en jezelf te trakteren op deze verrukkelijke veganistische variant. Dus waar wacht je nog op? Hop, ga die keuken in en ontdek de smaken van Thailand met vegan pad thai.

  • Diner
  • Noodlegerecht
  • 3 porties
  • 25 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Pad thai noodles van bruine rijst 1 pak
  • Tofu 250 g
  • Indonesische ketjap manis 3 tl
  • Geroosterde sesamolie 3 tl
  • Indonesische nasi goreng boemboe 100 g
  • Kokosbloesemsuiker 1 tl
  • Limoen 1
  • Water 75 ml

Voor de toppings:

  • Taugé 200 g
  • Vliespinda's 2 handje
  • Bosuitjes 3 stengels
  • Indonesische gebakken uitjes naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook ca. 1 liter water in de waterkoker. Laat de pad thai noodles hier voor 6-8 minuten in weken.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes. 
  3. Snijd de bosuitjes fijn. 
  4. Hak de pinda’s in stukjes. 
  5. Doe de sesamolie in een koekenpan of wok. Voeg de tofu toe en bak 3 minuten. Voeg de noodles, de ketjap manis, bumbu, kokosbloesemsuiker, het limoensap en water toe. Roerbak ca. 3 minuten, tot het water volledig is opgenomen. 
  6. Voeg dan de taugé en bosuitjes toe en roerbak nogmaals 1 minuut. Eet je je taugé liever rauw, houd dan een paar handjes apart.
  7. Verdeel de pad thai over 2 borden. 
  8. Garneer met de gehakte pinda’s en gebakken uitjes, en eventueel nog een partje limoen. 
     

Tip(s)

  • In een authentieke pad thai gebruik je tamarinde in de saus. Dit heeft een zurige smaak en bootsen we iets na met de limoen. Kun je aan tamarinde komen? Vervang dan de helft van het limoensap door 1 theelepel tamarindepasta.
  • Houd je van pittig eten? Voeg dan een heel fijngehakte chilipeper toe, of chilivlokken naar smaak.

Bron:
terrasana.nl
https://www.terrasana.nl/recept/vegan-pad-thai

Deel deze tip