Publicatie datum
18-04-2018 09:02:33
Categorie
Recepten
Voorbereidingstijd: / Kooktijd: / Totale bereidingstijd:
De verse asperges schillen en de houtige stukjes verwijderen. De aardappelen schillen. Een kleine pan met zout water klaarzetten, de aardappelen direct na het schillen hier in doen en bij middelhoge temperaturen gedurende ca. 15 minuten gaar koken.
De asperges ca. 15 minuten lang beetgaar koken. De toppen moeten eigenlijk alleen gestoomd worden. Daarvoor bestaan speciale aspergepannen, waar de asperges rechtop staan. Anders een zeer grote pan gebruiken, zodat de asperges met hun gehele lengte in de pan liggen en ze net in het geheel met water bedekt zijn. Het kookwater licht zouten en eventueel een scheut citroensap en mespuntje Gula java palmsuiker toevoegen. Wanneer de asperges en de aardappelen beetgaar gekookt zijn, de aardappelen afgieten en de asperges met een tang uit het water nemen. De asperges en aardappelen op een bord leggen en dit warm wegzetten.
In een kleine pan, bij zeer lage temperaturen, de rode palmolie vloeibaar laten worden. Tussendoor in ca. 200 ml van het nog warme aspergewater een scheut witte wijn en 3 eetlepels amandelpasta oplossen. Dit mengsel aan de olie toevoegen. Daarbij de temperatuur verhogen en steeds roeren. Water toevoegen als de saus te dik is en amandelpasta toevoegen als de saus te dun is. Als de saus naar wens is met zout, peper en saffraan aromatiseren en de saus over de asperges geven. Voor het opdienen met een flinke hoeveelheid peterselie garneren.
Bron:Noble House
KlantenService