Ingrediënten
- 250 gram Pannenkoek mix PUUR Rineke
- 50 gram kastanje- of amandelmeel
- 150 ml havermelk
- 2 gram zout
- ca. 40 gram olijfolie of gesmolten roomboter/ghee/kokosolie
- 2 gram natrium bicarbonaat
Gezondheidstips
Wat ik, naast de heerlijke smaak en bite van haver, quinoa en boekweit zo leuk aan deze zandtaartjes vindt?
- het bevat volwaardige voedingsmiddelen (de meeste versnaperingen zijn ontdaan van vezels en voedingsstoffen en daarmee tot 'lege calorieën' geworden)
- het bevat geen gluten (in een wereld waar gluten zo de overhand hebben is dat een zegen voor menige darm)
- het zijn 'oude granen': in de vergetelheid geraakt door moderne tarwe, maar wezenlijk anders voor zowel onze gezondheid als die van het milieu. Bovendien kunnen ze alle drie op Nederlandse bodem groeien.
- Zeker als je mijn boeken hebt weet je dat granen verzurend zijn. Terwijl de basis voor onze gezondheid basisch moet zijn. Door quinoa, boekweit en haver te mengen krijg je een veel basischer graanproduct. Quinoa en boekweit zijn namelijk veel minder verzurend dan tarwe, haver, rogge etc. Als je dan de inhoud van je gebakje ook nog basisch kiest door vers fruit of bijvoorbeeld een toefje hangop dan heb je tussendoortje die niet verzurend is. En dat is uniek, zeker als je het vergelijkt met een kant-en-klaar gebakje. Lees hier verder over het belang van zuren en basen voor je gezondheid.
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService