Zoete-aardappelwafeltjes

Publicatie datum 08-01-2019 11:10:45
Categorie Recepten

Ingrediënten voor zoete-aardappelwafeltjes met mango en latte kurkuma

Voor de wafeltjes
250 g zoete aardappel (1 grote) geschild, in stukken gesneden en gekookt
200 g boekweitmeel
200 ml amandeldrink
4 eieren
½ el glutenvrije bakpoeder
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
1 eetlepel kokosolie
+ extra om wafelijzer in te vetten

Voor de topping:
1 mango
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel Gula Java Safraan
1 eetlepel eetbare bio bloemen
1 theelepel Kurkuma Latte

Bereiding van zoete-aardappelwafeltjes met mango en latte kurkuma

Mix de zoete aardappel in de blender met het boekweitmeel, de amandeldrink, de eieren, het bakpoeder, de olie, de kokosbloesemsuiker en een snufje zout.

Verhit het wafelijzer, vet het in en bak de wafels.

Snij ondertussen de mango in kleine stukjes, warm deze op in een beetje kokosolie en voeg er 1 eetlepel Latte Kurkuma aan toe.  Lekker als topping op je wafel, samen met een theelepeltje GJ safraan en werk af met de eetbare bio bloempjes – Origineel en lekker!

Recept geschikt voor: 14 porties

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale bereiding: 55 minuten

Bron: Aman Prana

Deel deze tip