Publicatie datum
29-10-2019 11:48:26
Categorie
Info
De Alka® zuur-base voedingswijzer van AlkaVitae® geeft informatie over een gezonde zuur-balans op basis van uw dagelijkse voedingspatroon in combinatie met actieve ontzuring.
Verzuring van het lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door een dagelijkse overschot aan zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan, zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen.
Voor een goede zuurbalans op basis van alleen het dagelijks voedingspatroon geldt als richtlijn dat deze zou moeten bestaan uit 80% basisch- en 20% zuurvormende producten. Maar in de praktijk blijkt dat wij, met ons westerse voedingspatroon, per dag slechts 30% tot 40% basischvormend en maar liefst 60% tot 70% zuurvormend voedsel binnen krijgen.
Een gezonde lichaamsfunctie vereist voldoende basische buffers, die u weer mede kunt opbouwen door de richtlijnen van het basische voedingsdieet aan te houden. Mensen met zure afval ophopingen dienen in de verhouding van tenminste 80% - 20% (4 eenheden basisch- tegen 1 eenheid zuur-vormend voedsel) te eten.
Omdat het lichaam voedingstoffen haalt uit het hele spectrum van voedingsmiddelen is het belangrijk om gevarieerd te eten. Wanneer u langdurig een te éénzijdig dieet aanhoudt, gaat het lichaam op termijn een tekort aan bepaalde voedingsstoffen opbouwen.
Een gezonde zuurbalans, zonder het risico van uitputting van belangrijke voedingsstoffen, kunt u bereiken door een verhouding van 60% basisch- en 40% zuurvormende voedsel aan te houden, mits u dit combineert met dagelijkse actieve ontzuring.
Met de Alka® producten van AlkaVitae® kunt u dagelijks actief ontzuren. Ze bieden het basische tegenwicht waardoor u kunt genieten van een gezond en gevarieerd voedings-patroon. Alka® neutraliseert zure afvalstoffen en houdt uw zuurbalans in evenwicht.
Hieronder vindt u een overzicht van diverse soorten voedingsmiddelen. Ze zijn ingedeeld op hun basische of verzurende werking op het lichaam.
Groente / Grassen | Rapen | Noten & Zaden | Zuivel, vetten en eieren |
Aardappel | Radijs wit / zwart | Amandelen | Ongepasteuriseerde boter |
Aardappel, zoete | Rode biet | Chiazaad | Ongepasteuriseerde volle melk |
Alfalfa | Rode kool | Fenegriekzaad | Verse wei |
Andijvie, verse | Rucola | Hazelnoot | Sauzen, kruiden en smaakmakers |
Artisjokken | Savooiekool | Hennepzaad | Appelazijn |
Aubergine | Selderij | Lijnzaad | Basillicum |
Bieslook | Sjalotten | Karwijzaad | Cayennepeper |
Bloemkool | Sla | Komijnzaad | Citroenmelisse |
Boerenkool | Sperziebonen | Quinoazaad | Citroengras |
Broccoli | Spinazie | Sesamzaad | Curcuma |
Courgette | Spirulina | Speltzaad | Gember, vers |
Franse snijbonen | Spruiten | Venkelzaad | Munt |
Gerstegras | Tarwegras | Onberwerkte granen & peulvruchten | Oregano |
Graswortel | Taugé | Boekweit | Tijm |
Groene kool | Ui | Sojabonen, verse | |
Heermoes | Veldsla | Sojalecithine, pure | |
IJsbergsla | Venkel | Sojameel | |
Kamutgras | Waterkers | Sojascheuten | |
Kelp | Witlof | Tofu | |
Kiemen | Witte kool | Oliën en Vetten | |
Knoflook | Wortelen | Avocado-olie | |
Koolraap | Zeewier | Kokosolie | |
Koolrabi | Fruit | Lijnzaadolie | |
Komkommer | Citroen | Olijfolie, extra- vierge | |
Kropsla | Kers, zure | Udo’s olie | |
Mierikswortel | Kokos, verse | Dranken | |
Paprika | Limoen | Kraanwater | |
Pompoen | Tomaat | Kruidenthee | |
Prei | Watermeloen | Water met Alka® Druppels |
Groente / Grassen | Noten en zaden | Sesamolie | Himalayazout |
Agar agar | Paranoten | Visolie | Knoflook |
Asperge | Kastanjes | Vlaszaadolie | Peper |
Champignons | Gedroogd fruit | Dranken | Zeezout |
Fruit | Abrikozen | Amandelmelk | Zoetstoffen |
Aalbessen | Dadels | Rooibosthee | Groene stevia |
Avocado | Rozijnen | Rijstmelk | Kokosbloesem- suiker |
Banaan, onrijp | Onberwerkte granen & Peulvruchten | Thee, wit en groen | Koudgeslingerde- honing |
Cantaloupe | Linzen | Zuivel, vetten en eieren | Wilde stevia |
Grapefruit | Quinoa | Eigeel | |
Guave | Oliën en vetten | Moedermelk | |
Papaya | Roomboter | Sauzen, kruiden & smaakmakers |
Groente / Grassen | Mango | Mineraalwater uit fles | Sliptong |
Rabarber | Gedroogd fruit | Sojamelk | Brood |
Fruit | Ananas | Wijn, rood | Donker bruin - zonder gist |
Aardbei | Appel | Zuivel, vetten & eieren | Volkorenbrood - zonder gist |
Abrikoos | Banaan | Eieren | Speltbrood |
Ananas | Cranberry | Melk | Zuurdesembrood |
Appel | Mango | Cottage cheese | Granen en rijst |
Banaan, rijpe | Peren | Ghee boter | Amarant |
Bes, blauwe | Pruimen | Karnemelk | Bulgur |
Bes, rood / zwart | Vijgen | Kwark | Gerst |
Bosbes | Noten en zaden | Room / crème | Haver |
Meloen | Pijnboompitten | Yoghurt | Rijst, bruin/ |
Cranberry | Onberwerkte granen & peulvruchten | Vlees, gevogelte & vis | Zilvervliesrijst |
Dadel | Bruine bonen | Baars | Rogge |
Druif, rijpe | Erwten | Bot | Spelt |
Framboos | Hummus | Dorade | Tarwe volkoren |
Granaatappels | Kidneybonen | Forel | Sauzen, kruiden & smaakmakers |
Honingmeloen | Kikkerwten | Kabeljauw | Biologische mosterd |
Kaki | Limabonen | Kip | |
Kers, zoete | Witte bonen | Koolvis | |
Kiwi | Oliën en Vetten | Lamsvlees | |
Kruisbes, rijpe | Walnootolie | Oesters | |
Mandarijn | Dranken | Poon |
Noten en zaden | Wijn, rosé | Tarwebrood |
Kunstmatige zoetstoffen |
Cashewnoten | Zuivel, vetten en eieren | Volkoren brood met gist | Melksuiker |
Pecannoten | Chocolademelk | Wit brood | Suiker |
Pistachenoten | Harde kaas | Granen en rijst | Diversen |
Macadamia | Halvarine | Gierst | Bewerkte voedingsmiddelen |
Pinda’s (= peulvrucht) | Kaas (smeltkaas) | Maïs | Kant en klare voeding |
Pompoenpitten | Pudding/toetjes | Rijst, wit | Voeding bereid in magnetron |
Walnoten | Strooikaas | Tarwe | Verpakt of geblikt voedsel |
Zonnebloempitten | Yoghurt, gezoet | Tarwe griesmeel | Pizza |
Oliën en vetten | Yoghurtdrank | Tarwe, wit (pasta) | Koekjes |
Halvarine | Vlees, gevogelte & vis | Sauzen, kruiden & smaakmakers | Sigaretten |
Geharde vetten | Haring | Augurken | Drugs |
Transvetten | Karper | Azijn | Snoep |
Margarine | Rundvlees | Curry | Chocolade |
Maïsolie | Kalfsvlees | Ketchup | Chips |
Vloeibare boters | Kreeft | Mayonaise | |
Zonnebloemolie | Lever | Melasse | |
Dranken | Makreel | Mosterd | |
Bier (pils en alle speciaalbieren) | Orgaanvlees | Wijnazijn | |
Cola (ook light en zero) | Pangafilet | Zilveruitjes | |
Energie drankjes | Rivierkreeft | Zout | |
Frisdranken (koolzuurhoudend) | Tilapia | Zoetstoffen | |
Koffie | Varkensvlees | Bietsuiker | |
Likeur | Vleeswaren | Bruinerijststroop | |
Sterke drank (gedistilleerd) | Zalm | Fructose | |
Thee, zwart | Brood | Gedroogd suikerriet | |
Vruchtensap, gezoet | Donker bruin met gist | Gerstemoutsiroop | |
Wijn, wit | Roggebrood | Honing |
Bekijk hier het hele Alka Assortiment!
Bron: Alka NL
KlantenService