Perigord extra vierge walnootolie Amanprana
24,95 €
Niet verhitten. Héérlijk op brood, bij salades, pasta, vinaigrette,... en als afwerking van al je gerechten.
24,95 €
Niet verhitten. Héérlijk op brood, bij salades, pasta, vinaigrette,... en als afwerking van al je gerechten.
Amanprana extra vierge walnotenolie is een goede bron van co-enzyme Q10, lecithine, plantaardige sterolen (B-sitosterol, delta-5 avenasterol, campesterol en andere), polyfenolen (290mg/100g), vitamine E (23mg/100g) en vitamine K (15mcg/100g). Bevat geen gluten noch andere allergenen van de EFSA-lijst (2003/89/EG). Amanprana extra vierge walnootolie is een niet gestandaardiseerd natuurproduct. De voedingswaarde varieert per lot. Ingrediënten: 100% extra vierge walnotenolie, veel liefde en amanprana (serene levenskracht).
voor koude bereidingen
Amanprana extra vierge walnootolie
Franck Monsallier: 'Er is geen kilootje noten dat aan mijn aandacht ontsnapt. Excellente walnootolie kan alleen maar voortkomen uit de beste kwaliteit walnoten.'
Franck Monsallier gebruikt uit zijn boomgaarden een mengeling van 4 variëteiten walnoten voor een delicate, pure Périgord-smaak. De noten worden niet voorverwarmd, noch geroosterd. Dat zou een hogere olieopbrengst geven, maar de kwaliteit lijdt eronder. Met de authentieke granietmolen worden de noten geplet tot een mooie homogene massa, waarna ze geperst worden in de door Franck Monsallier zelfontworpen pers. Het unieke van zijn uitvinding is dat er geen warmte wordt gecreëerd. Bij dit koude procédé is de opbrengst wel lager, maar de kwaliteit en de zachtheid is superieur. Zo levert 5 à 6kg walnoten slechts 1 liter extra vierge walnootolie op. En dat na zo'n 30 à 45 minuten. Het resultaat is een olie met een peroxidatie van minder dan 2mg en een zuurtegraad van minder dan 0,5%, wat uitmuntend is. Om al deze redenen selecteerde Amanprana deze zachte walnootolie met zijn subtiele aroma's. Om deze olie te beschermen tegen licht, kozen we bewust voor een donkere glazen fles, omwikkeld met papier. Niet verhitten. Héérlijk op brood, bij salades, pasta, vinaigrette,... en als afwerking van al je gerechten. Donker en koel bewaren. Te gebruiken binnen de 6 maanden na opening. Smakelijk!
Winnaar gouden medaille in 2005 op het ‘Salon des huiles du monde’
Voedingswaarde | per 5g |
per 100g |
Calorieën | 45 Kcal | 900 Kcal |
Joules | 188 | 3762 |
Eiwitten, koolhydraten, suiker, vezels, zout | 0 g | 0 g |
Transvetten en geraffineerde vetten | 0 g | 0 g |
Totaal gezonde ongeraffineerde vetten | 3,5 g | 70 g |
waarvan omega-3 (alfa-linoleenzuur) | 0,6 g | 12 g |
waarvan omega-6 (linolzuur) | 2,9 g | 58 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 1 g | 20 g |
waarvan omega-9 (oliezuur) | 1 g | 20 g |
Verzadigde vetzuren | 0,5 g | 10 g |
Gemiddelde voedingswaarde per 100g
|
||
• Energie |
3762 kJ/900 kcal
|
|
• Vetten |
100g
|
|
|
10g |
|
|
20g |
|
|
70g |
|
• Koolhydraten |
0g
|
|
|
0g |
|
• Vezels |
0g
|
|
• Eiwitten |
0g
|
|
• Zout |
0g
|
|
• Peroxidatie |
< 2mg
|
|
• Zuurtegraad |
< 0,5%
|
|
• Vit. K (20 % ADH) |
16mcg/100g
|
|
• Vit E (190 % ADH) |
23mg/100g
|
|
• Polyfenolen |
290mg/100g
|
|
• Co-Q10 |
3,8mg/100g
|
|
• Sterolen |
163mg/100g
|
|
|
20g |
|
|
12g |
|
|
58g |
KlantenService