Wat is Kombucha?
Kombucha wordt gemaakt van verse thee, rietsuiker en een levend ferment. Dit levende ferment is een mix van verschillende bacteriën en gisten die de suiker ‘opeten’. Tijdens het gistingsproces ontstaan onder andere zuren, gisten en enzymen.
Mattisson Kombucha
De basis van deze Kombucha is Matcha thee aangevuld met gember. Door het speciale proces van fermenteren bevat de kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. De kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
Voordelen Kombucha
Kombucha bevat levende probiotica bacteriën, oftewel je goede darmbacteriën. Deze vormen een belangrijk onderdeel van de darmflora.
Gebruik Kombucha
Bouw het drinken van Kombucha langzaam op om te kijken hoe je lichaam erop reageert.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
*Geoorloofde EFSA claims
**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)
Gebruik en bewaren
Koel, droog en afgesloten bewaren. Ook na openen houdbaar tot aangegeven THT, mits goed afgesloten.
Ingrediënten
Smaak |
Gember & Matcha |
ingrediënten |
Water, levend kombuchaferment*, rietsuiker* (omgezet tijdens de fermentatie), ginger* 1,5%, matcha* 0,3%. |
voedingswaarde per |
100 ml |
energie |
18,4 kJ / 4.4 kcal |
vet |
< 0.1 g |
vet waarvan verzadigd |
< 0.1 g |
koolhydraten |
0,9 g |
waarvan suikers |
< 0.2 g |
eiwitten |
< 0.1 g |
vezels |
0 g |
zout |
< 0.01 g |
alcohol |
< 1,0% vol |
KlantenService