Een heerlijke mix van havervlokken, kikkererwtenmeel, noten en zaden.
Kikkererwt(peul) en het vleugje polder(brandnetel) maken het Peulderbrood tot een zeer smakelijk en voedzaam alternatief voor gewoon brood.
Net zo makkelijk als de andere mixen zonder kneden/rijzen direct in de oven te bakken en uit te breiden met je eigen smaak.
Ook weer zonder tarwe, gist en verbeteraars,….wat goed is hoeft niet verbeterd te worden!
Bereidingswijze brood:
Mix in een kom. Voeg 400 ml water toe, 3 eetlepels olie en eventueel 5-10 gr. zout. Goed mengen. Vorm met bakpapier of siliconenvorm vullen met het mengsel. Brood bakken in 60 min. op 170 graden midden in de oven. Brood laten afkoelen voor het aan te snijden. Brood 5 dagen gekoeld houdbaar of invriezen.
Ingrediënten:
Havervlok, Havermeel, Kikkererwtenmeel, Lijnzaad, Zonnebloempit, Sesam, Vlozaad, Hazelnoot,
Amandel ,Bakpoeder, Brandnetel.
Allergenen info:
Bevat sporen van gluten (af te raden bij coeliakie) Bevat mogelijk sporen van: ei, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine. Droog en koel bewaren
KlantenService